Right menu

Facebook / Twitter

Press

Energy Union – Tlačová správa č.3

Coldcut sme uplynulý týždeň privítali vďaka environmentálnej iniciatíve Energy Union, ktorá na Slovensko zavítala v podobe európskeho turné. Súčasťou oboch zastávok bol micro.Wilsonic v Bratislave a Košiciach. Viac v záverečnej tlačovej správe.

K okamžitému zverejneniu:

Energy union navštívilo Slovensko

Bratislava, 8. september 2009 – Celoeurópske turné Energy Union na podporu konceptu inteligentnej energie a zodpovedného životného štýlu navšívilo koncom leta Slovensko. Na prelome augusta a septembra sa zastavilo najskôr v Košiciach a potom v Bratislave.

Energy Union je unikátny projekt. Vznikol vďaka spolupráci deviatich agentúr a združení a počas dvoch rokov precestuje 24 európskych miest. Jeho cieľom je informovať o klimatickej zmene a rozšíriť povedomie o koncepte inteligentnej energie. V ňom sa spája efektívnejšie využívanie energie a jej získavanie z obnoviteľných zdrojov.

V Košiciach aj v Bratislave predstavil projekt Energy Union putovnú informačnú výstavu a interaktívny tanečný parket Gridio v špeciálne upravenom vozni na železničnej stanici. Bratislava hostila aj otvorené diskusné fórum v letnej čitárni U červeného raka, kde sa napriek daždivému počasiu zišlo niekoľko diskutérov z radov odborníkov i laikov. Debatovalo sa o klimatických zmenách a o možných riešeniach tohto problému.

V metropole východu aj v hlavnom meste bolo vrcholom turné audiovizuálne vystúpenie legendárnych Britov Coldcut. V Bratislave dvojicu Matt Black a Jonathan More sprevádzalo aj sláčikové kvarteto. Vídžejský film – ako svoje dielo samotní Coldcut nazývajú – vzhliadlo v obidvoch mestách približne 1500 ľudí. Kontroverzná téma a jej netradičné prevedenie rozprúdili zapálené rozhovory priamo na mieste aj na internetových fórach. Cieľ Energy Union – vyvolať diskusiu a záujem – bol teda naplnený.

Vystúpenie Coldcut na východe aj západe Slovenska bolo súčasťou letného vydania akcie micro.Wilsonic. Komornejšie podujatie festivalu Wilsonic, rovnako ako festival samotný, cielene podporuje kvalitnú domácu scénu.

Košický micro.Wilsonic v priestoroch Historickej radnice preto uviedol aj projekt Anupia, člena skupiny Puding pani Elvisovej Vili:ama a spojenie Isobutana s Teapotom. Táto dvojica roztancovala aj bratislavské PKO. V hlavnom meste vystúpuli aj mladé talenty Ink Midget a Pjoni, doplnení už ostrielanejším Foolkom a Karaoke Tundrom. Úspešnú akciu zakončili matadori hudobnej scény Galagha s Danielom Balážom.

Kompletná tlačová správa s doplňujúcimi informáciami na stiahnutie: